Det blir en del god mat också. Förutom klassikern svamp och äggröra, har jag fräst svamp i olivolja med färsk vitkål och lite vitpeppar. Svamplasagne är en höjdare, man behöver inte svart trumpetsvamp. Färsk pasta med zucchinikräm och ganska hårt stekt svamp är en utsökt förrätt.
Det absolut, absolut godaste var att ta benen från de lite större Karl Johansvamparna, skära dem på längden i smala remsor (3 mm) och torka dem i ugnen i cirka två timmar på åttio grader. Låt dem svalna. Stek dem sedan i några minuter i olivolja, lägg till en vitlöksklyfta och finhackad rosmarin på slutet. Fullständigt gudomligt. Vi åt till lammytterfilé, ugnstorkade körsbärstomater och belugalinser.
3 kommentarer:
Ja jag tänkte just fråga. Men det klart att det är svamp!
Nu blev jag sugen på stekt fingersvamp på Vasa knäckebröd!
Den kombinationen fanns inte ens med på kartan :-) Jag har ett par champinjoner som jag ska göra något gott med i kväll. Knäckebröd...
Frästa champinjoner (från skogen), vitlök fänkål och apelsinskal och en minimal skvätt grädde. En hårdbrödbit för att plocka upp med...
Skicka en kommentar