I måndags morse la jag in en fläsklägg i gjutjärnsgrytan (den som inte är Le Creuset), hällde på en skvätt vitt vin, två stjärnanis, ett gäng vitpeppar och ställde in allt i nittio grader varm ugn. När jag kom hem från jobbet, hade jag en väldoftande, gudomligt mör köttbit. Gott med lite grovt bröd och senap.
I dag - savoykål kokt i gårdagens buljong, den från fläsklägget, till angenäm konsistens, kryddad med fänkål och blandad med stekt aspsopp. Resten av köttet till.
Åh! Åh, åh.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Oh... My... God... vad det lät gott! Du är en matens konstnär!
:-) Tack så mycket - prova gärna, inte mycket kolhydrater i det...
Määäääääääh, att läsa här gör mig till en klon av Pavlovs magsaftshundar!
Skicka en kommentar