tisdag, augusti 23, 2011

Matlåda

Vad gör man när vitkålen är färskare och billigare än potatis? Förutom får i kål alltså.
Så här kan man också göra kålsallad: Skär vitkålen, 3-5 hekto, i centimeterstora bitar. Släng i kokande lättsaltat vatten och koka så mycket du har lust till - 3-5 minuter. Lägg i lite finskuret grönt purjolöksblast de sista 10-30 sekunderna. Häll av och låt svalna.
Rör ihop yoghurt 1,5 deciliter (den tjocka tioprocentiga), en tesked fransk senap, en redig nypa salt och en matsked kallpressad rapsolja. Blanda alltihop. Lite finklippt mynta och bockhornsklöver ger en intressant ton, men salladen är god utan.

Isterband till.


2 kommentarer:

magda sa...

Det lät gott! Ska testas!

Mvh
Vitkålsälskaren ;)

Silke sa...

Det kändes som ett bra alternativ till stuvad vitkål...