tisdag, september 07, 2010

Enkelt

I måndags morse la jag in en fläsklägg i gjutjärnsgrytan (den som inte är Le Creuset), hällde på en skvätt vitt vin, två stjärnanis, ett gäng vitpeppar och ställde in allt i nittio grader varm ugn. När jag kom hem från jobbet, hade jag en väldoftande, gudomligt mör köttbit. Gott med lite grovt bröd och senap.

I dag - savoykål kokt i gårdagens buljong, den från fläsklägget, till angenäm konsistens, kryddad med fänkål och blandad med stekt aspsopp. Resten av köttet till.

Åh! Åh, åh.

3 kommentarer:

magda sa...

Oh... My... God... vad det lät gott! Du är en matens konstnär!

Silke sa...

:-) Tack så mycket - prova gärna, inte mycket kolhydrater i det...

Marie sa...

Määäääääääh, att läsa här gör mig till en klon av Pavlovs magsaftshundar!