torsdag, februari 19, 2009

LCHF revisited

Nu när jag lärt mig fyra bokstäver i rätt ordning och upptäckt att man faktiskt kan hålla sig mätt minst lika länge som på fibrer så är dörren öppen. Rökt lax på extrapris, Spenat i yoghurt som får en extra gräsig smak av lite rapsolja (Zetas) och kokt broccoli. Barnen får färsk pasta till.

Hurra för Son, han har lämnat in sin dikt i dag och är därmed klar med allt skolarbete inför sportlovet (och vi kan båda pusta ut).

6 kommentarer:

Marie sa...

Yesyesyes!

Må du trivas med det, för det funkar, garanterat! :)

Silke sa...

jagtrivsjagtrivsjagtrivs, följer doctors orders...

Marie sa...

Complience 100% - det uppnår man aldrig vid gamla vanliga blodtrycksbehandlingar och annat trist! ;)

Ulrika sa...

Nu ska jag vara den där besvärliga personen:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.7449486

http://blogg.paulun.se/permalink.asp?blogContentId=243

http://www.paulun.se/p2_pop.asp?idContent=1179

Jag tror på en väl balanserad kost. Du behöver delar av allt.

Jag undrar varför du går på den här dieten. Kan du förklara?

För om det handlar om att tappa vikt så finns det ett mycket bättre sätt. Det är enkel matematik. Det du äter omvandlas till energi. Om du inte spenderar den energin så lagrar du den.

Varför riskera obalanser när du kan äta en väl balanserad kost, vara säker på att du får allt du behöver och träna och spendera tillräckligt med energi den vägen?

Det finns inga "snabbare vägar" som fungerar i långa loppet. De snabbare vägarna har alltid bieffekter. Tänk efter...

// Ulrika

Silke sa...

Tack för omtanken:-) Just nu håller jag intaget av kalorier bra mycket lägre än förbrukningen så att jag hyfsat snabbt blir av med ballasten på magen. Du vet att träning (utom cykel) inte är min grej, däremot är matlagning något som väcker mitt intresse och jag utmanas av att experimentera.
Problemet med att hålla ner intaget av kalorier är att man då och då drabbas av en akut hunger. Jag letar efter mat som håller mig mätt länge och som håller blodsockernivån och mättnaden på en jämn nivå. Jag tror inte att någon kan bestrida att kolhydrater med lågt GI, protein och fett tas upp långsamt av kroppen och ger den jämnast möjliga blodsockernivån. Faktum är att jag förmodligen äter nyttigare än någonsin eftersom jag också ökar andelen grönsaker och frukt i kosten. Jag förstår också att extrema dieter används i extrema fall. Sex kilos övervikt är inte så extremt, bara obekvämt och kommer nog inte ta mer än 4 veckor, då jag kommer att balansera kaloriintaget igen. Snabba vägar funkar i korta lopp, det långa loppet kommer att kräva en annan approach...

Ulrika sa...

Ok. När de 6 kilona är borta, vad är planen då? Dvs, hur tänker du äta?

Slow carbs är utmärkt, det klart du ska äta sånt! Men att gå ner på väldigt lite carbs och massa fett skulle jag inte göra.

Jag vet att träning inte är din grej och att allting är något högst personligt. Frågan är vad målet är och hur du vill må, det är det man ska utgå efter och sedan se vilken väg som är bäst.

Vad jag vet du kör du din kortsiktiga variant varje vinter eller hur? Istället för att gå upp när du inte cyklar (gå på diet) börja cykla och gå ner, skulle du inte vilja ha det mer balanserat?

Men som sagt, det är ju personligt och du kanske tycker det är ok?