lördag, mars 02, 2013

Formsvacka

Jag hade en dröm i morse: Hon sa att hon hade tänkt igenom allt och att hon ville bli tillsammans igen. Det var så verkligt att jag vaknade med vissheten om att det var så.
Tröst för ett tigerhjärta, men jag åkte till Hötorgshallen för att välja ut en riktigt trendig bit kött - njurtapp. En grovporig bit av magmuskeln som kostar en tredjedel av en biff och smakar tre gånger så mycket. Efteråt gick jag och åt lunch på kulturhuset igen, man kan få se intressanta saker där. Förra veckan var det akrobatik i rulltrapporna. I dag minglade en isbjörn och några pingviner med barnen. Det blev också tio vackert röda tulpaner som får förgylla veckan.
Son var hemma för en gångs skull, jag gjorde potatisgratäng och fräste upp några små plommontomater innan jag stekte njurtappen blodig och skar diagonala snitt i den. Han var rent av översvallande.
Till slut, lite chockterapi, "Benidorm" på fyran. Det kan vara förlösande med brittisk humor och deras förmåga att omärkligt smyga under bältet: "Jaqueline prefers the sausage in cider"

3 kommentarer:

magda sa...

Är det vad du hade velat? Egentligen?

Njurtapp... jag har inte ens hört uttrycket. Undras om det finns en saluhall i Kalmar? Växjö?

Fint med Son!

Och en helt annan fråga... Jag har efter flera år av "inte" gjort en liten lista med ett urval av de bloggar jag läser frekvent... får jag lägga din där också?

Silke sa...

Du får gärna sätta upp min blogg på din lista, det skulle jag uppskatta.

Egentligen... så vet jag att det aldrig finns någon väg bakåt. Allt är redan förändrat. I huvudet vet jag det. Måste bara övertyga resten av kroppen.

magda sa...

Det tar tid. Njut våren medan det händer. Kram.